A kapcsolatépítés művészete, avagy a NETWORKING

Hogyan szerezzek milliókat a kapcsolataimon keresztül? Elmondható, hogy Magyarországon meglehetősen sok olyan vállalkozó van, aki a kapcsolati tőkéjének köszönheti vállalkozásának sikerét. Nem a gázszerelőkre gondolunk, és ne is erre asszociáljon kedves olvasónk se, mi politikamentes tevékenységre gondolunk itt. Olyan vállalkozókra, akik tudatosan építik kapcsolataikat és széles körben ismertetik meg magukat a gazdasági élet szereplőivel, azaz Önökkel.

Miről is ismerszik meg egy jó kapcsolatépítő?

- Nyitott és befogadó személyiség, keresi és követi a trendeket, újdonságokat

- Tudja, hogyan mutatkozzon be 1 perc alatt úgy, hogy akivel beszélt azokat az információkat jegyezze meg róla, melyek valóban fontosak

- Hisz a személyes kapcsolatok erejében, időt és energiát szán arra, hogy találkozzon ismerőseivel. (Itt gyorsan meg is jegyzem, hogy ez nem egyenértékű egy facebook „Mizujs, hogy vagy?” üzenettel)

- Nem eladni akar, amikor kapcsolatot épít

Itt csak néhány pontot írtunk le, természetesen gondolhatja, hogy ennél sokkal több kell a sikerhez és ebben teljesen igaza is van. Az angol kifejezés második része – WORKING – sokat elárul. Történetesen azt, hogy ez nem hobbi és/vagy szórakozás, hanem valóban munka. Minden nap dolgoznia, építenie kell a kapcsolatait és ez időt vesz igénybe. Egy kapcsolatnak akkor van értéke, ha aktív és kölcsönös bizalomra épül(t) ez nem órák vagy napok alatt hozható össze. Vannak kivételek, amikor a baráti kapcsolatok felelevenítésekor elfogadható, hogy évek óta nem beszéltek egymással, viszont ha ezt a kapcsolatot újra szeretné éleszteni, akkor rendszeressé kell tennie a találkozásokat.

Számos lehetőség nyílik az üzleti életben is a nagy találkozásokra, például egy konferencián, egy marketing rendezvényen vagy a mostanság egyre népszerűbb üzleti reggeli keretein belül.

Nem született mindenki igazi Networker-nek, de jó hír azoknak, akik ebbe a csoportba sorolják magukat, hogy ez egy tanulható és viszonylag gyors visszajelzéssel szolgáló tevékenység. A kezdőknek első lépésben az üzleti reggeliket ajánlanák, hiszen egy ilyen rendezvény teljesen fájdalommentesen mutatja meg, mit és hogyan kell tenniük sikereikért. A Megbízható Cég közösség tagjait folyamatosan tájékoztatjuk majd az ilyen és ehhez hasonló lehetőségekről, cikkeinkkel, híreinkkel.  Ha még nem tagunk, itt az ideje, hogy az legyen!