Társadalmi felelősségvállalás. Egy újabb trend, vagy valóban fontos?

Társadalmi felelősségvállalás

A kérdésre nem mi fogjuk megadni választ, hiszen fontos, hogy mindenki maga döntse ezt el. Az bizonyos, hogy egy jól ismert nemzetközi üzleti közösségi oldalon is, pontosabban annak a profil felületén is található olyan utalás, amely ennek előnyeiről szól. Az említett oldalon a Volunteering experience blokk kitöltését azért ajánlják, mert menedzseri felvételek esetén ötből egy esetben ez alapján születik döntés.

Az önkéntesség – különösen a környezetvédelem, természetesen nem elfeledve a rászorulók támogatását – az elmúlt években komoly PR kommunikációs eszközzé vált. A hazai és külföldi multi vállalkozások szinte kivétel nélkül aktívak a területen és számos kezdeményezést támogatnak. A KKV szektorban is egyre több céget láthatunk, akik fontosnak tartják ezt.

Szerintünk fontos a szerepvállalás és egy korábban készített felmérésünk alapján a megkérdezettek több mint 39%-a előnyben részesíti üzleti döntései alkalmával azokat a partnereket, akik aktívak ezen a területen.  Sajnos a pozitív szemlélettel rendelkező megkérdezettek kicsivel kevesebb mint 8%-a volt csupán, akik önkéntes munkával vagy anyagi eszközökkel támogattak is szervezeteket.CO2STOP Egyesület

Mi fontosnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást, így a MEGBÍZHATÓ CÉG Kft. is támogat ilyen szervezetet. Alapító tagként veszünk részt a CO2STOP Egyesület létrehozásában. Az egyesület megalapítása folyamatban van és 2017. március végéig (alapítás benyújtása) támogatható; cég, magánszemély valamint diák és nyugdíjas alapítói kategóriában.  A március végéig jelentkezők alapító tagjai lehetnek az egyesületnek és jogosultságot kapnak majd ezt elektronikus és offline felületeiken az egyesület logóját használva kommunikálni. További információért írjon a tamogatas@co2stop.hu email címre.